تریدرها 24 ساعت شبانه روز و 5 ساعت در هفته با بازار سر و کار دارند بنابراین طبیعی است که با خطرات و عدم اطمینان روبه رو باشند. میزان موفقیت شما رابطه مستقیمی به میزان احساس راحتی شما دارد. استرس در فارکس، جنبه ای از معاملات است که معمولا در نظر گرفته نمیشود. معامله در این بازار یک کار پر استرس است که دشواریهای زیادی دارد. دوزهای زیاد استرس میتواند بر روی عملکرد مغز تاثیر منفی بگذارد و اگر ادامهدار باشد میتواند باعث فرسودگی شغلی شود. در ادامه به بیان راهکارهایی میپردازیم که به کمک آنها میتوانید استرس در فارکس را به راحتی کنترل کنید.
8 راهکار برای استرس در فارکس
- استرس خود را بپذیرید
پذیرش استرس اولین قدم برای غلبه بر آن است. باید این را بپذیرید که احساس خطر، اضطراب یا غرق شدن میکنید. پس از پذیرش احساس خود واکنشتان را به استرس مشاهده کنید. آیا استرس باعث وحشت شما میشود؟ احساسات، افکار و رفتار خود را یادداشت کنید و آنها را برای بررسی آتی در ژورنال معاملاتی خود بنویسید.
- آرام باشید
آیا تا به حال از سر هراس تصمیم به انجام معامله گرفتهاید؟ احتمالا با من موافق خواهید بود که استرس در فارکس منجر به تصمیمات بد معاملاتی میشود. هنگامی که ذهن شما با احساسات بیش از حد غرق شود، احتمالا برای پاک کردن افکار خود و تمرکز بر روی چارت مشکل خواهید داشت. اگر در این موقعیت قرار گرفتید چند نفس عمیق بکشید و برای مدتی از نمودارها فاصله بگیرید. از این زمان برای جمع آوری افکار و جداسازی احساساتی که عملکرد شما را مختل میکند استفاده کنید.
- برنامه داشته باشید
برنامه ریزی ضعیف منجر به عدم تصمیم گیری صحیح و استرس میشود. زمانی که نمیدانید چه کاری میخواهید انجام دهید، این باعث اضطراب میشود. اگر برنامهای نداشته باشید احساس میکنید کنترلی بر اوضاع ندارید، استرس در معاملات فارکستان دخیل خواهد شد. داشتن پلن، بسیار کاربردی است و بسیاری از عوامل استرسزا را از بین میبرد. علاوه بر این داشتن استراتژی شانس موفقیت شما را افزایش میدهد. این برنامه باید حول محور اهداف، میزان سرمایه، افق زمانی و میزان ریسکی که تحمل آن را دارید چیده شود.
- ورزش کنید
داشتن تمرینات ورزشی میتواند به میزان زیادی به کاهش استرس در فارکس به شما کمک کند. اگر مشتاق به باشگاه رفتن نیستید میتوانید از برنامههای جایگزین مانند شنا، پیاده روی، کوهنوردی و … استفاده کنید. در کنار تمرینات بدنی، باید ذهن خود را نیز تمرین دهید. به عنوان مثال میتوان این کار را با بازیهایی مانند شطرنج انجام داد که ذهن شما را باز میکند و باعث میشود استراتژیهای بهتری به کار ببرید.
- استراحت کنید
فقط چند دقیقه دوری از صفحه نمایش گوشی یا مانیتور میتواند استرس شما را به مقدار زیادی کاهش دهد. زیرا خیره شدن به طور تمام وقت به نمودارها و آمارها میتواند استرسزا باشد. برای این که فراموش نکنید، میتوانید آلارم تنظیم کنید. استراحت و انجام کاری غیر از ترید باعث میشود ذهنتان مجددا احیا شود و با تمرکز بهتری به ادامه معاملات بپردازید.
- روی اعتماد به نفستان کار کنید
اگر شما به خودتان اعتماد نداشته باشید هیچ کس دیگر نیز به شما اعتماد نخواهد کرد. عدم اعتماد به نفس منجر به شک و تردید میشود که مانع بزرگی برای رشد در هر زمینهای است. اگر در تصمیم گیری شک داشته باشید و تمامی موانع را به طور چند باره مورد بررسی قرار دهید باعث میشود بیشتر دچار بلاتکلیفی شوید. سعی کنید ذهنیت مثبتتری داشته باشید. برای این کار به طور مستمر در این زمینه آموزش ببینید و خودتان را ارتقا دهید.
- از ضرر و زیان نترسید
ضرر کردن به معنای پایان دنیا نیست. به طور کلی قرار نیست تمامی معاملات شما با سود بسته شود. در این میان مدیریت سرمایه از اهمیت ویژهای برخوردار است بنابراین با مدیریت صحیح، شما امکان این را دارید که در پایان برآیند مثبتی داشته باشید.
هنگام مواجه شدن با زیان شما دو راهکار دارید، ناراحت شوید و استرس زیادی را تحمل کنید و دوم این که آن شکست را در آغوش بگیرید، به تجزیه و تحلیل آن بپردازید و پس از این که درس هایی را که آن شکست برایتان داشت، درک کردید سعی کنید در آینده از انجام آن اشتباهات خودداری کنید. همین بازنگری خود بسیار استرس در فارکس را کاهش میدهد.
- با خودتان صادق باشید
انتظارات غیر واقع بینانه از پتانسیل سود بازار میتواند اضطراب زیادی به شما تحمیل کنید. در نظر گرفتن سود زیاد مانند یک بار سنگین بر دوش شما خواهد بود و این باعث میشود مدیریت ریسک را نادیده بگیرید.
مهم است که اهداف خود را بر اساس فرآیند معاملات تعیین کنید و نه بر اساس آن چه که آرزویش را دارید. این به این معنی است که تمرکز شما باید بر روی آن چه میتوانید کنترل کنید، مانند مدیریت ریسک و استراتژیتان باشد و بر سایر عواملی که از کنترل شما خارج است تمرکز نکنید.
دیدگاه خود را بنویسید