همبستگی فارکس یا همبستگی جفت ارزها راهی برای تریدرها است تا تشخیص دهند که یک جفت ارز فارکس در ارتباط با جفت ارز دیگر چطور حرکت می‌کند. یک همبستگی مثبت یعنی دو جفت ارز در یک زمان بالا می‌روند یا در یک زمان پایین می‌آیند. همچنین اگر یک جفت ارز برعکس دیگری حرکت کند، یعنی یکی بالا برود و دیگری پایین بیاید، به عنوان یک همبستگی منفی شناخته می‌شود.

همبستگی جفت ارزها برای نظارت و درک نه تنها هنگام تحلیل قیمت، بلکه هنگام تجزیه و تحلیل هر کالا، سهام یا ابزار دیگری نیز مهم است. در این مقاله، نحوه تعیین همبستگی جفت ارزها در فارکس و تأثیر آن بر معاملات را بررسی خواهیم کرد.

جفت فارکس همبسته به چه معناست؟

در یک تعریف ساده جفت ارزها زمانی که وابسته به یکدیگر حرکت می‌کنند، همبستگی دارند. این می‌تواند زمانی اتفاق بیفتد که یکی از ارزهای هر جفت یکسان باشد یا اقتصادهای مشابهی داشته باشند.

مثلاً EUR/USD و GBP/USD هر دو شامل USD به عنوان یک عامل مشترک هستند. علاوه بر این منطقه اقتصادی یورو و بریتانیا، اقتصادهای نزدیک و مشابهی با هم دارند. این عوامل دلیل اصلی همبستگی جفت ارزها در فارکس است. به عبارتی اگر دلار در ارز مظنه یا نرخ معامله باشد، بیشتر جفت‌های ارز USD را خواهید دید که در یک جهت حرکت می‌کنند، یعنی AUD/USD و NZD/USD نیز یک جفت فارکس همبسته خواهند بود.

با تمام این‌ها خواهید دید که برخی از همبستگی جفت ارزهای فارکس رابطه ضعیف‌تر یا قوی‌تری خواهند داشت. دلیلش این است که همه این ارزها متأثر از اقتصادهای جداگانه هستند و به روش‌های متنوعی بر روی نرخ ارز اثر می‌کنند.

جفت ارزهای فارکس غیر همبسته به چه معناست؟

جفت ارزهای غیر همبسته مستقل از یکدیگر حرکت می‌کنند. این معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که ارزها در دو جفت جداگانه کاملاً متفاوت باشند یا از اقتصادهای مختلفی اثر گرفته باشند. مثلاً EUR/USD و GBP/NZD را در نظر بگیرید. همبستگی جفت ارز ندارند. زیرا هیچ ارز مشترکی بین آن‌ها وجود ندارد و 4 اقتصاد جداگانه (منطقه یورو، ایالات متحده، بریتانیا و نیوزلند) هستند. یعنی احتمالاً اگر یکی رشد کند هیچ ارتباطی به رشد دیگری ندارد.

همبستگی های ارزی معاملاتی

تریدرهای فارکس از همبستگی ارزی برای حفاظت از معاملات خود، افزایش ریسک یا ایجاد ارزش از طریق همبستگی های کالا استفاده می‌کنند. روش‌های مختلفی برای ترید با استفاده از همبستگی جفت ارز وجود دارد.

تریدرها از یک همبستگی ارزی برای افزایش بالقوه سود خود بهره می‌برند. از آن‌جایی که GBP/USD و EUR/USD دارای همبستگی جفت ارز مثبت هستند، تریدر ممکن است برای استفاده از این رابطه، ترید لانگ روی هر دو انجام دهد.

از طرفی تریدرها ممکن است ریسک‌گریزتر باشند و از همبستگی جفت ارزها برای کاهش ریسک استفاده کنند. فرض کنید به جای قرار دادن پوزیشن سایز بیشتر در EUR/USD، حدود 50 % از پوزیشن سایز را بر روی EUR/USD و 50% دیگر را بر روی GBP/USD تقسیم کند.

5 همبستگی جفت ارز بسیار مهم

AUD/ USD در مقابل NZD/USD = همبستگی 87%

EUR/USD در مقابل GBP/USD = همبستگی 89%

EUR/USD در مقابل USD/CHF = همبستگی -91%

GBP/USD در مقابل USD/CAD = همبستگی -88%

GBP/USD در مقابل USD/CHF = همبستگی -93%

همبستگی ارز: نکات معاملاتی

در نظر داشته باشید که تنوع معاملات دو بازار همبسته ممکن است نوسانات را کاهش دهد و مدیریت ریسک را بهتر کند. در اینجا چند نکته برای همبستگی جفت ارزها در معاملات فارکس وجود دارد:

– دقت کنید که همبستگی های خاصی که «عموماً» ثابت هستند ممکن است دوره‌های ضعف و بی‌ثباتی هم نشان دهند. این امر توجه به همبستگی های کوتاه مدت و بلندمدت را مهم می‌کند.

– جفت هایی مانند AUD/USD از نظر تاریخی با طلا همبستگی مثبت دارند. به این خاطر که استرالیا یک تولیدکننده عمده طلا است، قیمت دلار استرالیا / دلار آمریکا ممکن است بسته به ظرفیت استرالیا برای صادرات این فلز متفاوت باشد. بنابراین، هر تریدر همبستگی باید از عوامل اساسی موثر بر برنامه‌های تولید طلا و پترن‌های عرضه و تقاضا آگاه باشد.