ارزهای مورد معامله در جهان از کشورهای مختلفی در مارکت هستند و غالباً به برخی از قویترین اقتصادها تعلق دارند. این دسته شامل جفتهای اصلی فارکس و همچنین ارزهای «safe haven» و ارزهایی با لینکهای تجاری قوی و قدیمی است. در این مقاله به بررسی پرمعامله ترین جفت ارز های فارکس میپردازیم.
بازار فارکس بزرگترین و نقدشوندهترین بازار جهان است. مبادلات این بازار بین ارزهای دو کشور مختلف اتفاق میافتد و شامل انواع جفت ارزها مثل ارزهای اصلی، فرعی و عجیب و غریب است. در نتیجه با بازاری روبرو هستیم که صدها جفت ارز ممکن را برای معامله ارائه میدهد.
بازار فارکس 24 ساعته، از یکشنبه عصر تا جمعه شب باز است، که تفاوت منطقه زمانی بین المللی لندن، توکیو و نیویورک را شامل میشود. این موضوع به تریدرهای فارکس اجازه میدهد تا در هر زمانی در طول روز بدون محدودیتهای زمانی موجود در بازارهای دیگر، موقعیتهای خود را باز و بسته کنند. بنابراین ساعات بازار فارکس جزو انعطافپذیرترین بازارها است.
با توجه به این که شما در هر معامله از لوریج استفاده میکنید و روی بالا و پایین شدن قیمت ارزها معاملات را باز میکنید، شانس در بازار فارکس به یک اندازه است. این بدین معنا است که سود و ضرر در معاملات شما با اهرم مشخصی اتفاق میافتد. در چنین شرایطی دانستن این که پرمعامله ترین جفت ارز های بازار کدامند، میتواند در مسیر تریدینگ بسیار کمککننده باشد.
محبوب ترین جفت های فارکس برای مبتدیان
دلار ایالات متحده (USD) رایجترین ارز مورد معامله در جهان است. بنابراین اکثر جفت ارزهای اصلی فارکس شامل USD به عنوان ارز پایه یا مظنه هستند. هنگامی که با سایر ارزهای برخی از بزرگترین اقتصادهای جهان، از جمله چین، ژاپن و بریتانیا ترکیب میشود، تلاقیهای اصلی محسوب میشوند.
جفتهای اصلی فارکس بهویژه برای معامله گران جذابند، زیرا نشاندهندهی موفقترین و باثباتترین اقتصادها در سراسر جهان هستند. تریدرها میتوانند از اسپردهای پایین آنها که دقیقاً ارزش بازار را نشان میدهد، استفاده کنند. جفتهای اصلی فارکس اغلب پرمعامله ترین جفت ارز ها در میان تریدرهای مبتدی هستند.
پرمعامله ترین جفت ارز ها برای معامله
در ادامه لیستی از پنج مورد از پرمعامله ترین جفت ارز های جهان آمده که بر اساس داده های اقتصادی فعلی، اسپردها و نرخ مارجینها سازماندهی شده است.
ین ژاپن / دلار آمریکا (USD/JPY)
این جفت ارز به «The Gopher» معروف است و ترکیبی از دلار آمریکا و ین ژاپن است. این یکی از پرمعامله ترین جفت ارز های فارکس در جهان است. به دلیل برتری ین در سراسر آسیا و دلار در سراسر جهان باعث شده این جفت محبوب بشود. همچنین جفت ارز دلار آمریکا / ین ژاپن نقدینگی بالایی دارد، به این معنی که معامله گران میتوانند جفت ارز را در حجم زیادی بخرند و بفروشند بدون اینکه قیمت در نرخ مبادله نوسان زیادی داشته باشد. همچنین یکی از tight ترین (مخالف واید شدن) اسپردها را در بازار فارکس دارد که هزینههای کلی معامله را کاهش میدهد.
یورو / دلار آمریکا (EUR/USD)
این جفت ارز به « The Fiber» معروف است و ترکیبی از یورو و دلار آمریکا است. این جفت ارز به طور کلی به عنوان پرمعامله ترین جفت ارز ها شناخته میشود. چرا که از دو تا از بزرگترین و معتبرترین اقتصادهای جهان سرچشمه میگیرد. مشابه USD/JPY، این جفت ارز با اسپردهای بسیار کم، نقدینگی بالا و قابلیت انجام حجم معاملات زیاد همراه است. این ترکیب را میتوان یکی از بهترین جفت ارزها برای اسکالپینگ فارکس دانست. زیرا بازارها عمدتاً در طول سال با ثبات هستند، بنابراین، شاید یکی از سودآورترین جفت ارزها از نظر درآمد کمتر و مکرر باشد.
پوند بریتانیا / دلار آمریکا (GBP/USD)
این جفت ارز به « The Cable» معروف است و ترکیبی از پوند استرلینگ بریتانیا و دلار آمریکا است. این جفت ارز به دلیل نوسانات مکرر در قیمت، نرخ ارز و حرکت پیپ به عنوان یک جفت ارز ناپایدار شناخته میشود. اگر معامله گر کاربلد باشد، این جفت ارز میتواند منجر به سودهای بزرگ شود. با این حال زمانی که نوسانات بازار در بالاترین حد است، میتواند منجر به زیانهایی به همان اندازه بزرگ بشود. GBP/USD به ویژه مورد علاقه معامله گران روزانه است، که هدفشان سود بردن از نوسانات قیمت با فرو رفتن در بازار و خارج شدن از آن با سرعتی زیاد و دقیق است.
به همین دلایل یکی از پرمعامله ترین جفت ارز های بازار فارکس برای سوئینگ تریدینگ است که پیش از این در مقاله دیگری کامل آن را شرح دادیم. توصیه می شود کسانی که این جفت ارز پرنوسان را معامله میکنند، قبل از باز کردن هر موقعیتی، دانش خود را در مورد تحلیل تکنیکال بازار تقویت کنند.
یورو / پوند (The Chunnel)
این جفت ارز به « The Cable» معروف است و ترکیبی از یورو و پوند انگلیس است. این اسم به کانال مانش اشاره دارد که فرانسه را به بریتانیا وصل میکند. این جفت ارز معمولاً با توجه به مجاورت مناطق و تاریخچه خوب تجارت آنها بسیار قوی است. با توجه به وضعیت Brexit (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) در اقتصاد، این جفت ارز در سال های اخیر نوسانات بیشتری پیدا کرده است که میتواند برای معامله گران ماهر بسیار جذاب باشد. نرخ ارز همچنین متکی به تغییرات نرخ بهره است که توسط بانکهای منطقهای اعلام میشود. بنابراین، یک ارز میتواند ناگهانی در برابر دیگری تقویت شود و این جفت ارز را بسیار ناپایدارتر کند. البته که این امر در مورد سایر جفت ارزهای موجود در این لیست نیز صدق میکند.
دلار آمریکا / فرانک سوئیس (USD/CHF)
این جفت ارز به « The Swissie» معروف است و ترکیبی از دلار آمریکا و فرانک سوئیس است. برای سالهای متمادی، ثبات مالی سوئیس بهعنوان «پناهگاه امن» برای سرمایهگذاران بازار فارکس مورد استفاده قرار گرفته است، که در زمانهای نوسانات بازار به معامله CHF تکیه کنند. بنابراین، هنگامی که وضعیت اقتصادی یا سیاسی یک منطقه نامشخص است، این یک جفت ارز پرمعامله ترین جفت ارز برای معامله گران است.
با تقویت ارزش CHF در برابر دلار به دلیل افزایش سرمایه گذاری، قیمت این جفت ارز شروع به کاهش میکند. اگرچه یکی از باثباتترین جفت ارزها برای معامله است و مزایای زیادی دارد. با این حال، زمانی که بازارها در موقعیت باثباتتری قرار دارند، USD/CHF ممکن است برای معامله گرانی که جفت ارزهای اصلی دیگر موجود در لیست را انتخاب میکنند، جذابیت کمتری داشته باشد.
اگرچه این پنج جفت ارز جزو پرمعامله ترین جفت ارز های فارکس هستند اما باید در نظر بگیرید که استراتژی شما میتواند چیز دیگری باشد. درنهایت باید با توجه به استراتژی خود و شرایط بازار وارد معامله بشوید.
نظر خود را درمورد این مقاله با ما به اشتراک بگذارید و بگویید پرمعامله ترین جفت ارزهای پلن معاملاتی خودتان کدامند؟ آیا با این لیست شباهتی دارند؟
دیدگاه خود را بنویسید