بررسی مزایا و معایب فارکس

مزایای بازار فارکس

در بخش اول از مطلب مزایا و معایب فارکس به چندین مزیتی که برای معامله گری وجود دارد می‌پردازیم:

کم هزینه بودن:

این مارکت هزینه بسیار کمی دارد و نیازی نیست برای هر معامله هزینه زیادی بابت بروکر و کمیسیون بپردازید. در بیشتر مواقع اصلا نیازی به پرداخت کمیسیون نیست و کارگزاری سود خود را از طریق اسپرد به دست می‌آورد. بنابراین در مقایسه با بازار سهام و اوراق بهادار ساختار کارگزاری متفاوت خواهد بود و نیازی به نگرانی در مورد هزینه‌های اضافی نخواهید داشت.

مناسب بودن برای تمامی سبک های معاملاتی:

بازارهای فارکس در طول 24 ساعت شبانه روز باز هستند و این موضوع باعث می‌شود تمامی تریدرها با سبک‌های مختلف دی تردینگ، سوئینگ و اسکلپینگ بتوانند به راحتی در آن به فعالیت بپردازند. بنابراین این بازار چه برای یک اسکلپر که معاملات بسیار کوتاه مدت دارد و چه برای شخصی که قصد داره معاملات بلند مدت داشته باشد مناسب خواهد بود.

نقدینگی بالا:

در میان تمامی بازارهای مالی دنیا بازار فارکس با داشتن حجم 6.6 تریلیون دلار در روز بالاترین حجم معاملات را در بین سایر مارکت ها دارد. این سطح از نقدینگی به این معنا است که سفارشات بزرگ ارزی به راحتی و بدون هیچ انحراف قیمتی انجام می‌شود. این موضوع امکان دستکاری قیمت را از بین می‌برد و باعث می‌شود اسپردها محدود در نظر گرفته شود و قیمت گذاری کارآمدتر صورت بگیرد.

علاوه بر این، این مورد باعث می‌شود معامله گران نیازی به نگرانی بابت نوسانات در ساعات باز و بسته شدن بازارها یا رکود قیمت در بعد از ظهرها نداشته باشند.

داشتن نوسانات بالا در ارزهای اصلی:

ارزهای اصلی در این بازار دارای نوسانات بالایی هستند و در صورتی که به طور صحیح از آن‌ها استفاده شود می‌تواند به فرصتی برای سودآوری زیاد تبدیل شود.

داشتن تنوع در جفت ارزها:

28 جفت ارز که 8 تا از آن‌ها به عنوان جفت ارز اصلی شناخته می‌شوند وجود دارد. معیار انتخاب جفت ارز می‌تواند زمان‌بندی مناسب، الگو نوسانات و یا تحولات اقتصادی باشد. یک تریدر که عاشق نوسانات است می‌تواند به راحتی از یک جفت ارز به جفت ارز دیگر سوئیچ کند.

سرمایه اولیه کم:

با وجود اسپردهای کوچک می‌توان با مبالغ کم هم شروع به معامله کرد. در دسترس بودن لوریج‌های بالا درست است که ریسک زیادی به همراه دارد اما در این شرایط پتانسیل سود زیاد با استفاده از مبالغ کم نیز وجود دارد.

سهولت ورود:

صدها اندیکاتور برای تریدرهای کوتاه مدت و چندین تئوری فاندامنتال برای معامله گران بلند وجود دارد که حضور در این بازار را برای همه افراد با سطوح متفاوت امکان پذیر می‌کند.

معایب فارکس

 در این بخش از مطلب مزایا و معایب فارکس قصد داریم به معایب این بازار بپردازیم:

فرآیند پیچیده تعیین قیمت:

نرخ های این بازار تحت تاثیر عوامل متعددی قرار می‌گیرند. عمدتا سیاست یا اقتصاد جهانی مواردی هستند که بر روی این بازار تأثیر می‌گذارند و ممکن است تجزیه و تحلیل این اطلاعات برای برخی از افراد دشوار باشد. اکثر افراد در این بازار از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند که در صورتی که در تحلیل خود اشتباه کنند با وجود اهرم می‌تواند ضرر زیادی ایجاد کند. از این رو رعایت مدیریت ریسک و سرمایه در این بازار حائز اهمیت است.

ریسک بالا به دلیل استفاده از لوریج:

معاملات در فارکس با ریسک بالا همراه است. این به این دلیل است که چندین برابر بیشتر از سرمایه معاملاتی پتانسیل ایجاد سود یا ضرر وجود دارد. تجارت در این بازار در صورت نداشتن دانش کافی، مدیریت سرمایه صحیح و کنترل قوی بر احساسات می‌تواند به یک کابوس زیان ده تبدیل شود.

نوسانات بالا:

معامله بدون توجه به مسائل کلان اقتصادی و ژئوپلتیکی به راحتی می‌تواند ضررهای زیادی در بازار پر نوسان فارکس به ما تحمیل کند. 24 ساعته بودن این بازار نظارت دائم بر این بازار را دشوار می‌کند بنابراین بهترین رویکرد استفاده از حد ضررهای سخت گیرانه است.

سخن پایانی

بازار فارکس یک بازار پر سود برای افرادی است که در این زمینه دانش کافی داشته باشند. شما با داشتن یک گوشی هوشمند یا لپ تاپ می‌توانید به راحتی در این بازار حضور داشته و از آن کسب سود نمایید. در این مطلب به بررسی مزایا و معایب فارکس پرداختیم تا بتوانید با شناخت بهتر این بازار به سوددهی برسید.